Dr. Wacha Judit

Belgyógyász-gasztroenterológus klinikai főorvos

1981-ben fejeztem be egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. 1986-ban belgyógyászatból, 1990-ben gasztroenterológiából szereztem szakorvosi képesítést. 1981 és 1992 között belgyógyászati, 1992-től napjainkig sebészeti osztályos háttérrel végzem gasztroenterológiai tevékenységemet.

Jelenleg a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikájának belgyógyász-gasztroenterológus főorvosa vagyok. Több mint 35 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem az emésztőszervi betegségek ellátási területén, annak gyakorlatilag teljes skáláját átölelve.

Főbb érdeklődési területeim az organikus és funkcionális emésztőszervi betegségek diagnosztikája, kezelése és gondozása. Szívesen foglalkozom az irritábilis bélbetegekkel. Bőrgyógyásszal karöltve segítek kideríteni a különböző bőrtünetek, hasi panaszok hátterében megbúvó ételallergia, hiányállapotok, emésztési, felszívódási zavarok okait.

Sok colitis ulcerozás és Crohn beteg állapotát követem és igyekszem egyensúlyban tartani. Ugyancsak fontosnak tartom, az operált betegek utógondozását. Fontos feladatomnak tartom a betegtájékoztatást és az emésztőszervi daganatok szűrését, hiszen közismert, hogy ezen daganatos betegségek halálozása hazánkban vezető helyen áll. Időben történő észlelésük pedig évente több ezer életet menthet meg. Több, mint 15 éve tanulmányozom a bélben élő mikroflóra szervezetünkre kifejtett hatásait, ezzel kapcsolatban több publikációm is megjelent.

Számos hazai és nemzetközi konferencián vettem részt. Ismereteimet posztgraduális képzések formájában igyekszem megosztani orvoskollégáimmal és az egészségügyben dolgozó szakdolgozókkal.

A magánrendelések keretében lehetőség van arra, hogy a hozzám forduló igényesebb betegeket kényelmes, kulturált körülmények között, jól felszerelt rendelőben, hosszabb várakozás nélkül láthassam el. Többek között pl. a gasztroenterológiai gyógyszerjavaslatokra várva se kelljen órákat utazniuk

A Vecsési rendelőben lehetővé vált konzultációkat követően, ha endoszkópos eszközös vizsgálatokra is szükség van, egyéb munkahelyeimen (Endomedix, Pannónia Magánorvosi Centrum) el tudom végezni, így nem kell újabb – idegen – orvost választaniuk.

Társasági tagságaim:
Magyar Gasztroenterológiai Társaság, Magyar Mesterséges Táplálási Társaság.